Doğal Sayılar

 0 , Sıfırdan başlayarak sonsuza kadar giden tam sayılara doğal sayılar denir.

Doğal sayılar kümesi N={0 , 1 , 2 , 3 , 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 , 11 ....}

Doğal Sayılar ilk keşfedilen sayılardır ve adı üzerinde doğada bir karşılığı bulunur , örneğin doğada bir ağaç varsa 1 , iki ağaç varsa 2 , üç ağaç varsa 3 vs ..peki hiç ağaç yoksa bunu da "0" ile ifade ediyoruz.

Doğal sayıları iyi kavrayabilmek için;

Hangi sayılar doğal sayı değildir .

Doğada bir ağaç varsa bunu 1 ile gösteririz dedik , eğer birisi gelip de o ağacın dalını ya da bir bölümünü keserse artık ağaç doğallıktan çıkmış olur değil mi ?  Yani 0,5 ya da 0.9 ya 1.24 gibi kırıntılı /kesirli sayılar doğal sayı değildir .

"0" yokluğu ifade ediyor dedik , yok artık sınırdır , yokluğun da daha da yoku diye birşey yok .  Yani -1 , -2 , -10 -124 vs gibi negatif olan tam sayılar , doğal sayı değillerdir.

Doğal sayılar nerelerde kullanılır ?

Doğal sayılar saymada , örneğin ahmetin 5 kalemi var , sınavdan 85 aldım . ve sıralamada örneğin ; Ahmet sınavda  (2. ) ikinci oldugibi kullanılırlar .



işareti ile gösterilirler . Bu "Naturel" ingilizce "Doğal " anlamındaki N , dir . Bildiğimiz N ile karışmaması için ortada bir çizgisi daha var.

Naturel kelimesini günlük hayatta çok duyarız , Naturel şampuan ..naturel saçlara kavuşmak için şu şampuanı kullanın ..Naturel yağ , Naturmort resim tekniği / tarzı gibi..




Naturmort resim 

0 doğal sayı mıdır ?

Evet , sıfır bir doğal sayıdır , yokluğu / hiçliği temsil eder .

Karşıda bir ağaç varsa 1 , sekiz ağaç varsa 8 ile temsil edilir , hiç ağaç yoksa ?  tabi ki 0 ile ..

Unutmayın , doğal sayılar tamdır , doğada bir buçuk ağaç diye bişey yoktur 

Doğal Sayılar Nedir ? Videomuzu izleyin .




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tam sayılarda bölme

Sayma sayıları